Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 sausio 16 d. Nr. 1 (24)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
 

Skelbiamas konkursas!

 
 

 

 
 

Kviečiame visus moksleivius ir studentus dalyvauti Šilutės rajono savivaldybės Švietimo skyriaus, Šilutės Hermano Zudermano literatūrinės kraštotyros klubo ir Šilutės pirmosios gimnazijos organizuojamame jaunimo (nuo 12 iki 22 metų amžiaus) kūrybiniame konkurse, skirtame vokiečių rašytojo Hermano Zudermano, kilusio iš Šilutės apylinkių, 150-osioms gimimo metinėms.

Konkursui galima pristatyti tokius jaunimo kūrybos darbus:

- įvairių žanrų literatūrinius kūrinius, publicistinius rašinius;

- mokslinio pobūdžio referatus;

- įvairius dailės, muzikos kūrinius;

- grupinius/individualius aktorinius darbus ir kt.

Konkursinių darbų tematikoje turėtų atsispindėti Mažosios Lietuvos kultūros reiškiniai, paribio žmogaus kūrybos specifikos problemos, lietuvių ir vokiečių kultūros žymės šiame krašte (H.Zudermano, kilusio iš Šilutės apylinkių, I.Simonaitytės, kilusios iš Vanagų kaimo, esančio netoli Priekulės, M.Mažvydo, kurio gimtinė, kaip įrodė mokslininkai, yra Šilutės rajone, vietovėse tarp Švėkšnos, Gardamo, Žemaičių Naumiesčio, Pempiškių, Vydūno, kilusio iš Šilutės r., Laučių kaimo, ir kt. kultūrinis palikimas, įvairių tautybių Pamario krašto kultūros žmonių veiklos komentarai, improvizacijos įvairiais aspektais ir kt.). Konkursiniai literatūriniai darbai gali būti rašomi lietuvių, vokiečių ir rusų kalbomis.

Vertinimo komisija konkursui pristatytus darbus vertins pagal žanrus, dalyvių amžių ir profesionalumą. Visi dalyviai bus apdovanoti Šilutės Hermano Zudermano literatūrinės kraštotyros klubo padėkos raštais, o nugalėtojai – specialiais prizais, asmeninėmis dovanomis, piniginėmis premijomis.

Jeigu susidomėjote ir nusprendėte dalyvauti, informaciją apie tai prašome pateikti Šilutės rajono Švietimo skyriui tel. 8-441-79281 arba elektroniniu paštu Nijolei Rimkuvienei - nr@pamarys.lt iki 2007 metų kovo 1 dienos. Konkursinius darbus į Šilutės rajono Švietimo skyrių reikia pristatyti nuo 2007 metų birželio 15 d. iki rugsėjo 5 d. Konkurso rezultatai bus paskelbti 2007 metų rugsėjo 29 d. Šilutės pirmojoje gimnazijoje konferencijos, skirtos H.Zudermano 150-osioms gimimo metinėms paminėti, metu.

Maloniai kviečiame visus išbandyti savo jėgas, patirti kūrybos džiaugsmą ir daugiau sužinoti apie savo krašto kultūrą ir istoriją kūrusius žmones!

 
     
             Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.