Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 balandžio 13d. Nr. 7 (30)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
 

Pamario fotografų diskusija apie juostinę fotografiją

 
     
 

Dovydas PANCEROVAS

 
     
 

Šilutės Fotografų klubas surengė antrąjį seminarą iš ciklo “Fotografija Šilutėje… Vakar ir šiandien…”. Šiame renginyje jaunieji fotografai diskutavo su kolegomis iš Tauragės apie juostinės fotografijos privalumus ir trūkumus, svečiai dalinosi savo patirtimi, vertino Pamario fotografų darbus.

Jaunųjų Pamario fotografų organizuotas seminaras prasidėjo 15 valandą H.Šojaus dvaro salėje. Sužinoti juostinės fotografijos specifiką panoro apie 10 šilutiškių. Visi renginio dalyviai buvo Šilutės Fotografų klubo nariai, tad bendru sutarimu jaunieji fotomenininkai į seminarą atsinešė juostinius fotoaparatus. Apie šių, vis rečiau parduotuvių lentynose sutinkamų, fotoaparatų vertę, privalumus bei trūkumus šilutiškiams pasakojo Tauragės fotografų klubo “Fotojūra” atstovai Andrius ir Marius bei patyręs fotografas iš mūsų krašto Edvardas Lukošius.

Jau penktus metus veikiančio fotografų klubo “Fotojūra” nariai dalinosi patirtimi fotografuojant juotiniu aparatu. Patyrę “fotomeno vilkai” prisipažino jaučiantys silpnybę ir palankumą dabar vis rečiau sutinkamoms juostinėms mašinoms. Pasak tauragiškių, fotografuojant juostiniu fotoaparatu nuotraukos būna “gyvos”, jose spalvos tikros. Fotomeno profesionalai tikino, kad su juostiniu fotoaparatu fotografuoti maloniau: kai taikaisi ilgai į vieną vietą, ieškai geresnio kampo, nes žinai kad juostelė turi pabaigą. Vienintelis rimtas trūkumas, kurį įžvelgė profesionalai – juostinė fotografija yra brangus malonumas, mat medžiagos kainuoja daug, o ir nuotraukų kiekis yra ribotas.

Seminarą baigė “Fotojūros” atstovų pasakojimai apie tai, kaip ryškinamos juostelės. Renginiui pasibaigus Šilutės fotografų klubo draugai iš Tauragės surengė fotosesiją greta H.Šojaus dvaro. Nustojus blyksėti fotoaparatų blykstėms svečiai buvo pakviesti apžiūrėti Pamario potvynio nuotraukų. Kitas, jau paskutinis, Šilutės fotografų klubo seminaras vyks šiandien, 15 valandą, H.Šojaus dvare. Renginyje bus kalbama apie skaitmeninę fotografiją, jos specifiką.


Pasibaigus seminarui fotografai surengė fotosesiją greta H.Šojaus dvaro

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.