Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 gegužės 29d. Nr. 10 (33)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Miniatiūrų konkursas pasibaigė. Kviečiame į aptarimą

 
 

 

 
 

Antrasis miniatiūrų konkursas baigėsi. Jį, kaip ir praeitais metais, inicijavo laikraštis "Šilokarčema" ir jo kultūros priedo "Šilainės sodas" žmonės. Rėmėjais buvo UAB "Šilutės knyga" ir F.Bajoraičio viešosiosi bibliotekos darbuotojai. Šiandien jau žinomi ir šio konkurso nugalėtojai.

Prieš vardinant nugalėtojus reikia pasakyti, kad iš didelio būrio autorių ir darbų tai padaryti buvo labai sunku, todėl čia paskelbti ir įvardinti autoriai yra gal labiausiai patraukę akį ir palietę jausmus. Todėl tai, ką skelbiame nugalėtojais, ne tik turėtų labai didžiuotis, bet taip pat turėtų žinoti, kad ir nepatekusių į išvardintąjį autorių sąrašą
parašė gerų ir šiltų darbų. Tiesiog laureatais paskelbti kiek labiau palietė širdį ir atkreipė į save dėmesį. Taip pat konkurso rengėjai nesiekė suskirstyti vietomis autorių, kaip tai daroma sportinėse ar kitokiose varžytuvėse. Todėl jie tiesiog išvardinti, bet jokiu būdu nereiškia vietų. Tiesiog jie pasirodė geriausi.

Antrojo miniatiūrų konkurso nugalėtojais yra skelbiami:
Jūratė Žulkutė - Traksėdžių pagrindinė mokyklos mokinė, Gintarė Juščiūtė - Šilutės pirmosiosi gimnazijos mokinė, Audrius Šikšnius - Juknaičių seniūnijos, Okslindžių kaimo gyventojas, Dovydas Pancerovas - "Šilokarčemos" laikraščio korespondentas, Dalia Žibaitienė - mokytoja.

Laureatų darbai bus išspausdinti artimiausiuose "Šilainės sodo" puslapiuose, todėl visi galės susipažinti su parašytais darbais.

Norėtųsi pasakyti, kad išspausdinti bus dauguma atsiųstų darbų, nes ne vienas iš jų yra vertas būti pastebėtas, ne vienas autorius turi galimybę augti ir kilti tobulindamas savo plunksnos brūkštelėjimą, minties vingį ar žodžio talpą. Todėl ne vienas bus įvertintas darbus paskelbiant viešoje erdvėje. Tuo pačiu metu norėtųsi pasakyti, kad buvo ir
darbų, kuriuose peržengta miniatiūros žanro samprata ir darbai išaugo į noveles - kiek platesnio žanro kūrinius. Tai nei kiek nėra blogai, tiesiog skelbiant konkursą buvo norėta miniatiūrų. Buvo ir darbų, kuriuose jautėsi mokytojos ranka ir pastangos moksleivio ranką ne tik pastumti, bet kai kurias vietas ir už juos parašyti. Tai taip pat nėra
blogai - toks mokymo būdas taip pat yra ir gali būti.

Reikia pasidžiaugti, kad antrajame konkurse ryžosi dalyvauti ne tik moksleiviai, kurie dažnai skuba save išsakyti ir išreikšti, bet ir brandaus amžiaus žmonės, savyje sukaupę gyvenimo išminties, kurią ir bandė minimaliomis priemonėmis išreikšti.

Apie tai kviečiame pasikalbėti susirinkus į Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos konferencijų salę birželio 14 dieną, 11 valandą. Čia įvyks pažintis su darbų autoriais, laureatų apdovanojimas bei darbų aptarimas. Kviečiame visus, kurie neabejingi žodžiui, jo skambesiui į susitikimą su autoriais.

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.