Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 rugpjūčio 28d. Nr. 16 (39)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Dovanos muziejui

 
 

 

 
 

Loreta MCIVOR

Neseniai Žemaičių Naumiesčio krašto muziejus sulaukė malonios staigmenos. Kaimelio gyventojas P.Žvirblis muziejininkui E.Sudeikiui pranešė, kad pora moterų norėtų muziejui padovanoti audimo stakles ir lankstą.

Pradžią šiai gražiai iniciatyvai davė Petrošių šeima. E.Petrošius remia Žemaičių Naumiesčio kraštiečių draugiją. Jo mama Rozalija muziejui nusprendė padovanoti audimo stakles. 1918 metais gimusi moteris dar jos mamai priklausiusias stakles parsivežė iš savo tėviškės - Žakainių kaimo. Ten jos šeima anuomet ir linus augindavo. Dabar garbingo amžiaus sulaukusi moteris jau nebeaudžia. Todėl norėdama, kad šeimai brangus daiktas nesunyktų neprižiūrimas, nusprendė stakles padovanoti muziejui.

Lankstą, gražios iniciatyvos paskatinta, muziejui padovanoti nusprendė ir Rozalijos kaimynė K.Cibauskienė.

Dabar ir staklės, ir lankstas jau yra muziejuje, kur pirmiausia jie buvo nuplauti ir nuvalyti. O muziejininkas E.Sudeikis sakė, kad jau turi planų, kaip panaudoti šias dovanas. Jis taip pat džiaugėsi tokiu kraštiečių požiūriu - jie ir supranta, kas yra etnokultūros paveldo vertybės, ir stengiasi jas išsaugoti ateities kartoms.
 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.