Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 birželio 23d. Nr. 12 (84)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Dar ne paskutinės D.Žibaitienės knygos pristatymas
 
Loreta MCIVOR

Ketvirtadienio pavakarę Šilutės viešojoje F.Bajoraičio bibliotekoje susirinko itin gausus būrys mūsų krašto poetės Dalios Žibaitienės poezijos gerbėjų. Poetė pristatė jau aštuntąją eilėraščių rinktinę - "Vakaro knyga".

Prieš dvylika metų pirmąją knygą išleidusi D.Žibaitienė šįkart pristatė eilėraščių ir miniatiūrų rinktinę "Vakaro knyga". Ir, kaip sakė dr. Romualda Dobranskienė, tai pati geriausia mūsų kraštietės knyga. Apie žmogų ir žmogaus gyvenimą rašanti D.Žibaitienė, pasak R.Dobranskienės, išvengia sentimentalumo ir netikrumo. O tikslus ir talpus žodis lemia tai, kad poezija, kaip ir priklauso gerai kūrybai, skaitytoją veikia ir jaudina.

Gražių žodžių negailėjo ir poetės anūkė bei knygos viršelio autorė Milda. Mergina pasakojo, kad mamutė, taip švelniai ji vadina D.Žibaitienę, akmenėlius viršeliui pasirinko turbūt dėl to, kad nuolat kelionėse renka jai kažkuo ypatingus akmenėlius. Mildai antrino ir jos mama Daina. Pasak jos, mamos parašyta poezija priminė saldaus baltojo šokolado plytelę, kuri skanaujama prieš miegą.

Nuotaikingai susirinkusiuosius nuteikė ilgamečio D.Žibaitienės knygų redaktoriaus, kaip jį pristatė renginio vedėja Dalia Šulcienė, vyro Anatolijaus Žibaičio pasisakymas. Jis ne tik atskleidė redagavimo "virtuvę", bet ir pastebėjo, kad eilėraščiai tokie įvairūs, jog ką nors ras kiekvienas skaitytojas.

Netrūko ne tik sveikinimų, linkėjimų bei raginimų, tačiau jau būtų laikas įsilieti ir į Lietuvos rašytojų sąjungos gretas. Šilutės M.Jankaus pagrindinės mokyklos aštuntokai parengė nedidelę improvizaciją, padainavo Šilutės meno mokyklos mažieji (vad. D.Pielikienė) bei Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja Rita Kundrotaitė.

Neskubėjo niekas skirstytis ir po renginio. Ties D.Žibaitienės staleliu nusidriekė ilga eilė norinčiųjų pasveikinti ir gauti autografą, o visas tuščias kėdes aplink stalelį nugulė vasaros gėlių puokštės. Ir reikia tikėtis, kad poetė išties pakeitė savo nuomonę ir ši knyga dar ne paskutinė. Tuo labiau, kad ir į šią rinktinę nepapuolė dar gausus pluoštas eilėraščių.

              
Knygos pristatymo metu su D.Žibaitiene buvo ir šeimos nariai: vyras Anatolijus, dukra Daina bei anūkės Milda ir Anika.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.