Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 liepos 28d. Nr. 14 (86)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Kūryba iš esmės gelmių
 
Ne vienam yra tekę kurti eilėraštį, piešti paveikslą ar rašyti rašinėlį. Ir, matyt, ne kartą teko susidurti su kūrybinėm kančiom. Juk kartais tai atlikti yra labai sunku, o kartais - labai lengva. O gerai pasisekęs darbas teikia didelį džiaugsmą ir pasitenkinimą. Kūryba ir yra didžiausias pasitenkinimas - kūrėjui. O į tą darbą žiūrinčiam ar jį skaitančiam yra įdomu ir jį jaudina. Tačiau viena tikrai žavi - tai nuoširdumas ir tikrumas. Žinoma, jei į tai žiūrima geranoriškai ir atvira širdimi...

Šiandien pristatome tris autorius, kurie vaizduoja supantį pasaulį, išsako požiūrį į jį. Šie darbai kaip tik ir sužavėjo nuoširdumu ir paprastumu.

Vieni pirmųjų, neseniai patekę į rankas, buvo švėkšniškio Petro Stanslovo darbai. Tai eilėraščiai, kuriuose atsispindi jo požiūris į supantį pasaulį, dabar vykstančius procesus. Tai išsakoma su dideliu skausmu ir liūdesiu. Švėkšniškiams šio žmogaus plačiai pristatinėti nereikia, o kitiems pasakysime, kad P.Stanslovas yra didelis gimtinės mylėtojas ir patriotas. Jis visada priekyje, kai gimsta naujos idėjos, o dažnai yra ir jų sumanytojas. Todėl su didžiausiu skausmu kalba apie vis pilkėjančią ir prastėjančią gyvenimo aplinką, kurios link veda įvairūs masinės kultūros skatinami primityviausi žmonių jausmai.

Kitą autorę, Kristiną Bočkutę, taip pat galime pavadinti švėkšniške, nors ji gyvena už keletos kilometrų - Gedminaičių kaime. Ši mergina - sunkus ligonis. Jai su didžiausiu vargu pavyko išmokti rašyti ir skaityti. Padedama artimųjų ji stengiasi dalyvauti Švėkšnos gyvenime, kurį savo kūryboje vadina miestu. Savo darbus ji surašė į tris mokyklinius sąsiuvinius, kuriuos ji vadina knygomis. Čia pateikiami keli jos darbeliai, kuriuose labai mielas požiūris į supančią aplinką ir šalia esančius žmones. Didžiausias jos darbų privalumas - nuoširdumas.

Eligijus Kriaučiūnas - tapytojas iš Lumpėnų. Kūrybingoje aplinkoje augęs, šiandien jis džiugina savo tapytais paveikslais. O jie labai gražūs ir mieli.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.