Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 spalio 6d. Nr. 19 (91)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
Šilutės teatro pjesė tarp septynių laureatų
 
Saulius SODONIS

Šilutės teatralai Lietuvos vardo tūkstantmečiui parengę projektą "Tūkstantmečio aidas" ir pasirinkę būsimos pjesės autorių Gintarą Grajauską tikrai neapsiriko. Neseniai vykusiame Lietuvos nacionalinio dramos teatro rengiamame festivalyje "Versmė 09" jo parašytas kūrinys "Brunonas ir barbarai" tapo vienu iš septynių laureatų.

G.Grajauskas vienas iš talentingesnių šiuolaikinio teatro pjesių rašytojų. 2008 metais jis buvo apdovanotas "Auksiniu scenos kryžiumi" už kūrinį "Mergaitė, kurios bijojo Dievas". Autorius iki pastarojo laiko buvo labiau žinomas kaip poezijos kūrėjas ir už savo poetinę kūrybą pelnęs ne vieną apdovanojimą.

"Versmės" festivalis - ilgalaikis Lietuvos nacionalinio dramos teatro projektas, kuriuo siekiama sudominti teatro profesionalus bei žiūrovus klasikine bei šiuolaikine lietuvių dramaturgija, skatinti autorius rašyti dramos kūrinius teatrams. Ne mažiau stengiamasi atkreipti dėmesį į lietuvių literatūros ryšius su mūsų tautos praeitimi bei aktualiais dabartinio gyvenimo procesais.

Šilutės kamerinis teatras jau pradėjo statyti naująją pjesę "Brunonas ir barbarai". Ją repetuoja vilnietis režisierius Linas Mikuta. Lapkričio pradžioje pirmieji bandymai - draminiai eskizai bus parodyti Nacionaliniame dramos teatre, "Versmės" festivalio antrojoje dalyje. Šilutiškiai naujojo spektaklio premjerą turėtų išvysti lapkričio 21 dieną. Jame vaidina trys Šilutės aktoriai ir šeši iš kitų teatrų.

Šilutės kamerinio dramos teatro projektas "Tūkstantmečio aidas" yra finansuojamas Šilutės Kultūrinės veiklos programos bei Kultūros ministerijos lėšomis. Nemaža suma prie šio projekto prisideda ir Šilutės kamerinis teatras.
 
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.