Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2010 gruodžio 22d. Nr. 22 (118)

 


Pradžia

Komentarai

Kultūros ženklai

Kūryba

Šilainė

Kultūros naujienos

Archyvas

Kontaktai


Švėkšnoje Kalėdų Senelis lankys visus vaikučius

Planuojami kultūros renginiai


            

            

    


Saulius SODONIS

 

Jau tryliktą kartą Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje buvo surengtas labdaros koncertas, už surinktas pinigines lėšas bus perkamos dovanėlės ir gimnazistai jas išdalys sunkiai gyvenančių tėvų vaikučiams. Ši akcija taip ir vadinasi „Padėkime tiems, kurių nelanko Kalėdų Senelis“. 

 

Pradžia prieš daugelį metų

 

Prieš trylika metų viskas prasidėjo nuo to, kai šios mokyklos mokytojos Danguolės Jančauskienės tada pradinukė duktė prieš Kalėdas papasakojo mamai, kad jų klasėje yra nemažai mokinių, pas kuriuos neateis Kalėdų Senelis. Šia graudžia mintimi mokytoja pasidalijo su mokyklos vadovybe ir buvo sugalvota rengti akciją, kad visi vaikučiai būtų pradžiuginti.

 

Ir pirmas, ir vėlesni prieš pagrindines žiemos šventes rengti tokie labdaros renginiai pasiteisino. Tačiau svarbiausia, jog taip atsirado galimybė padėti visiems vaikams. Tuos renginius minėta mokytoja su savo auklėjamąja klase ir rengė, kol jie baigė mokyklą. Vėliau tai perėmė kitos klasės. Visi šiuos vakarus ruošė labai užsidegę ir nuoširdžiai norėdami padėti sunkiau gyvenantiems vaikučiams.         

 

Rengia visa mokykla

 

Prieš keletą metų rengti labdaros koncertus vėl ėmėsi minėta mokytoja D.Jančauskienė. Ar todėl, kad ji šios akcijos sumanytoja, ar todėl, kad išties labai nori padėti likimo nuskriaustiems žmonėms, šie labdaros koncertai švėkšniškių yra labai laukiami. Su didžiuliu noru ir užsidegimu juos rengia jau jungtinės mokyklos pajėgos. Tačiau svarbiausia, kad pasirodyme dalyvaujantys mokiniai labai dėmesingai ir nuoširdžiai tai daro. Jie ne tik koncertą rengia, bet vėliau superka dovanėles ir sudėlioję jas į šventinius maišelius, išvežioja vaikučiams.

 

Stebuklų paieška

 

Kiekvienais metais pasirenkama kokia nors tema ir visas renginys sujungiamas į vientisą kūrinį. Šiais metais pasirinkta tema, kaip trys nykštukai aiškinosi, kas yra stebuklas. O jiems padėjo visas būrys personažų, kurie taip pat ieškojo atsakymo: kas yra tas stebuklas. Vieni manė, kad jis – nuosava žaislų parduotuvė ar kitoks turtas, pramogos. Tačiau vėliau visi suprato, kad stebuklu gali būti ir rankos paspaudimas, ir susikalbėjimas, ar padrąsinantis šypsnys bei kiti kasdieniai ir be galo paprasti, žmogiški, nuoširdūs dalykai, kurie dabar mūsų gyvenime dažnai tampa reti ir kai kam net sunkiai įsivaizduojami.

 

Viskas buvo supinta į pasakojimą, kurį sekė ir patys personažais persirengę ar vaidinę mokiniai ir mokytojai, kurie taip pat parengė keletą muzikinių kūrinių. Beveik valandą trukęs šventinis ir emocionalus renginys sužadino ir priminė susirinkusiems, kad labai dažnai reikia būti tiesiog nuoširdžiais žmonėmis, pasirengusiais padėti vienas kitam.

 

Dėkodami už šį renginį taip kalbėjo ir jame apsilankęs bei šeimos santaupų paaukojęs Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis su žmona, Savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Laužikas, seniūnas Alfonsas Šeputis, Švėkšnos Šv. Jokūbo bažnyčios klebonas Donatas Stulpinas. Daug gražaus pasakė ir už šį reginį sukūrusiems dėkojo „Saulės“ gimnazijos direktorė Dalia Dirgėlienė.     

 

Koncertas - tik viena dalis

 

Mokytoja Danguolė labai džiaugėsi, kad mokiniai su didžiuliu dėmėsiu už surinktas lėšas perka dovanėles, jas pakuoja, paskui planuoja, kaip patogiau viską išvežioti ir pradžiuginti tuos, kurių „nelanko Kalėdų Senelis“. Ji sakė, kad net mokyklą baigusieji stengiasi grįžti tuo metu namo, kad galėtų kartu dalyvauti šioje akcijoje ir padėti rengiantiems mokiniams.       

Šiais metais prie šios akcijos labai prisidėjo ir seniūnija - padėjo nuvažiuoti pas atokiose vietose gyvenančius mokinukus. Tuo pačiu šiais metais lankomi ir vieniši žmonės, kuriems irgi trūksta dėmesio. 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Atgal...


                                                                                                "Šilainės sodas"  ©  2010 m.