Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 kovo 16d. Nr. 5 (28)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Kultūros centras pulsavo šokėjų jaunyste

 
 

 

 
 

Svetlana JAŠINSKIENĖ, Pagėgių kultūros centro direktorė

 
 


Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtame festivalyje "Svajoti ir kurti" dalyvavo kolektyvai iš Klaipėdos, Šilutės, Šilalės, Tauragės, Joniškio rajonų. Pagėgių kultūros centras pulsavo jaunyste ir įvairaus amžiaus šokėjų energija. Šiais metais vykęs festivalis buvo respublikinis.

Šokis - pati seniausia saviraiškos forma. Tai lyg terapija, kuri padeda rasti pusiausvyrą, balansą, harmoniją. Šis meno žanras yra abstrakti raiškos forma, kurią reikia mokėti perskaityti.

Šokis - kūrybinis procesas, kurio metu žmogus naujai pažvelgia į savo patirtį, pabando jį įsisąmoninti ir interpretuoti judesiu. Kai kurie aspektai susiję su šiuolaikinio šokio kūryba. Pavyzdžiui, jaunimui aktualios meilės, prievartos, baimės, narkotikų, mirties temos. Todėl jauni žmonės yra skatinami visas šias temas paliesti savo kūrybiniuose darbuose.

Dažnai girdime, kad kultūrinis gyvenimas Lietuvoje merdi, o jaunimas yra viskam abejingas, neturi ir nemoka turiningai praleisti laisvalaikio. Tačiau negalima su tuo visiškai sutikti. Netgi priešingai, vis daugėja renginių, ilgainiui jie tampa tradiciniai. Jau tradicinis, vykstantis 5 metus iš eilės, yra šiokio festivalis "Svajoti ir kurti". Nuo 2002 m. į jį kviečiami Tauragės apskrities šiuolaikinio šokio kolektyvai. Festivalis tapo populiarus tarp vaikų ir jaunimo.

Pagėgių jaunosios šiuolaikinio šokio šokėjos meilę Tėvynei pademonstravo šokiu "Lietuvai". Žiūrovus stebino hip-hopo, breiko, pramoginio, modernaus ir kitų šokio žanrų šokėjai. Festivalį vainikavo bendras Šilalės, Tauragės ir Pagėgių šiuolaikinio šokio kolektyvų šokis "Kaip gyveni".

Renginio puoselėtoja Gražina Paliokienė džiaugėsi sulaukusi 17 kolektyvų, 260 dalyvių. Net gripas nesutrukdė jaunimui atvykti į Pagėgius.

Kasmet augantis festivalio dalyvių skaičius įrodo, kad tokio susiėjimo šiuolaikinio šokio mėgėjams reikia.

Dėkojame renginio rėmėjams - Pagėgių savivaldybės administracijai ir Tauragės apskrities viršininko administracijai už finansinę paramą.

Šiuolaikinis šokis populiarėja ir bando nustebinti žiūrovą. Šiandien šokyje susimaišo jau ne tik menai, bet ir gyvenimo apraiškos - iliuzija, realybė, vaizduotė, svajonė. Tai matyti vaikų ir jaunimo kūrybos darbuose.

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.