Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 kovo 27d. Nr. 6 (29)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Vaclovo Rimkaus tapyba keliauja po Šilutės rajoną

 
 

 

 
 

Sausio mėnesį Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos salėse veikė klaipėdiečio tapytojo, šviesios atminties kūrėjo, Vaclovo Rimkaus tapybos darbų paroda. Po to darbai iškeliavo į šios bibliotekos filialus.

Vaclovo Rimkaus darbuose ne tik nutapytas gyvenimas, bet ir labai subtiliomis priemonėmis perteikta šio krašto dvasia. Būdamas labai smalsus ir žingeidus bei turintis savo aiškią poziciją kūrėjas, savo darbuose vaizduodamas gyvenimą sugebėjo labai švelniai priminti apie skaudžią šio krašto praeitį, čia gyvenusius ir kūrusius žmones. Gal vienas iš tos parodos kelionės po Šilutės kraštą tikslas tas, kad vargiai ar rastumėm mūsuose vietą, kur V.Rimkus, lydimas jo švelniosios žmonos Irenos, nebūtų lankęsis. Ir tikriausiai ne daug suklysime sakydami, kad dažnas jį galėjo pavadinti bičiuliu ir draugu. Todėl jo darbų kelionė po Pamarį – tai naujas jau būtų vietų aplankymas, nes ne vienas V.Rimkaus tapytas darbas pasakoja apie šias vietas ar rezonuoja su šio krašto įvykiais. Apie tai sausio viduryje vykusiame Šilutės bibliotekos atidaryme kalbėjo bei jį prisiminė jo žmona Irena, aktorė Regina Šaltenytė, fotomenininkas Algimantas Jankūnas, bernardinų vienuolis iš Kretingos brolis Bernardas. Labai šiltame ir jaukiame susitikime ne vienas prisiminė bendravęs su V.Rimkumi, pasidalino prisiminimais apie jį.

Šiandien V.Rimkaus darbais gali pasigėrėti Kintų žmonės - jie kabo šio miestelio bibliotekoje. Paroda čia bus iki balandžio vidurio. Prieš tai darbai džiugino Žemaičių Naumiesčio ir Rusnės gyvenviečių žmones.



 Vaclovas Rimkus


Kintiškė moksleivė Sandra žiūri į V.Rimkaus paveikslus.

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.