Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 gegužės 15d. Nr. 9 (32)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Pamario jaunimas įsitraukė į gatvės muzikos orkestrą

 
 

 

 
 

Dovydas PANCEROVAS

Gegužės 5 dieną sostinės ir kitų Lietuvos miestų gatves užtvindė “gyva” gatvės muzika – taip šalis pažymėjo Andriaus Mamontovo organizuotą “Gatvės muzikos dieną”. Šventė sujungė apie 300 muzikantų, profesionalų ir mėgėjų, tarp kurių buvo ir Vilniuje grojusi grupelė Pamario jaunuolių.

Jaunuoliai, “apsiginklavę” muzikos instrumentais, iš Šilutės pajudėjo ankstų šeštadienio rytą. Pamario jaunimo “delegaciją” sudarė 16 muzikuojančių moksleivių ir 2 mokytojai: Vydūno gimnazijos atstovai Dovilė, Morta, Ieva, Karolina, Ignas, Juozas, Rita, Julija, Eglė, Ingrida, Roma, Nikodemas ir Akvilė, o taip pat mokytojos R.Baliasi ir D.Abišalienė, bei Pirmosios gimnazijos moksleivės Birutė ir Monika.

“Apie 11 valandą atvykome į Vilnių”, - pasakojo šventės dalyvė Julija Podžeckaitė. Jaunuoliai apsistojo Pilies gatvėje, greta kepyklėlės. “Prie mūsų priėjo savanorė šventės pagalbininkė ir davė vieną specialią maikutę su šventės logotipu ir baltą kepurę rinkti pinigams. Maikutė atiteko lydinčiai mokytojai Renatai Baliasi, kuri mielai sutiko mums padėti susiruošti į Vilnių”, – “Šilokarčemai” dėstė gimnazistė. Jaunieji Pamario muzikantai prisimena, kad pradžioje buvo nedrąsu, tačiau po truputį “ledai” buvo pralaužti. Pilies gatvėje buvo galima išgirsti Šilutės jaunuolių balsus, gitaras, afrikietišką ir “dvigubą” būgnelius. Netrukus Pamario “delegaciją” apsupo klausytojai. “Mums labiausiai sekėsi su Reginos Mockutės dainomis, - šypsosi Julija. - Pilnėjo mūsų lėšų kepurėlė ne tik monetomis, bet ir popierėliais. Kyšojo ir 10, ir 20 litų bonknotai, taip pat dar zlotų, eurų kažkas įmetė”. Grojančius mūsų kraštiečius nufilmavo Henriko Vaitiekūno laidos operatorius, daręs reportažą apie “Gatvės muzikos dieną”. Julija pasakoja, kad prie Pamario jaunimo grupelės buvo prisijungę ir kiti muzikantai. “Mieste jautėsi, kad vyksta šventė. Muzikantų buvo ant kiekvieno kampo, gatvėse pilna klausytojų, skambėjo muzika”, – prisiminė pašnekovė.

Jaunuolius aplankė ir draugai, studijuojantys Vilniuje. “Vienas mūsų draugas, Liudas, prašė, kad pagrotume ilgiau, bet savo pasirodymą teko baigti”, – pasakojo šventės dalyvė. Po 3 valandų grojimo Pamario grupelė išsiskirstė senamiestyje – reikalingas poilsis, norėjosi paklausyti kitų atlikėjų. Šventės pabaigoje visi Vilniuje groję muzikantai susirinko į Sereikiškių parką. Ten buvo padėtas galutinis šventės taškas – apie pusę valandos muzikantai kėlė trukšmą. “Visi dieną groję muzikantai susirinko vienoje vietoje ir vadovaujami A.Mamontovo rėkavo, klykavo, plojo ir kitais būdais kėlė triukšmą iki 22 valandos”, – pasakojo šventės dalyvė. Laikrodžio rodyklėms sustojus ties 22 valanda, buvo iškelti plakatai su užrašu: “TYLOS! Miestas miega”.

Taip pasibaigė pirmoji “Gatvės muzikos diena”. Pamario jaunimas tikisi, kad ši šventė taps tradicinė, o A. Mamontovas juokavo: “Gegužės 5-oji, kalendoriuje bus pažymėta raudonai – nacionalinė “Gatvės muzikos diena”.


                       
Pamario jaunimo grupė muzikavo Pilies gatvėje.

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.