Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 spalio 9d. Nr. 19 (42)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Spektaklio premjera

 
     
 

Loreta MCIVOR

Šeštadienį, spalio 6 dieną, Šilutės kultūros ir pramogų centre įvyko Šilutės kamerinio dramos teatro spektaklio premjera. Žiūrovų įvertinimui buvo pristatyta N.Saimono trijų dalių komedija "Paskutinysis iš aistros kamuojamų meilužių".

Albino Kelerio režisuotas spektaklis intrigavo ne tik savo pavadinimu, bet ir Marijaus Jacovskio scenografija: scenoje stovėjo lovos, nukrautos įvairių atspalvių raudonomis pagalvėlėmis, imitacija. Tačiau nerimauti neverta - be kelių šiek tiek intymesnių scenų ir poros stipresnių žodžių daugiau nebuvo nieko tokio, dėl ko reikėtų drausti mokiniams žiūrėti šį pastatymą.

Du aktoriai - Vygantas Paldauskas ir Aina Čekanavičienė - pasakoja istoriją apie 47-erių metų sulaukusį žuvies restorano savininką, kuris nori šiek tiek ypatingų pojūčių savo labai įprastame vedybiniame gyvenime. Paslapčiomis į savo mamos butą atsiveda tris moteris (ne visas iš karto), tikėdamasis šio to malonaus ir padoraus. Deja, paaiškėja, kad ne viskas taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Pirmoji moteris pasirodo pasiryžusi viskam, tačiau pačiam vyriškiui pritrūksta drąsos ir jis beviltiškai bando įtikinti moterį, kad jiems pirmiausia reikėtų pažinti vienam kitą. Antroji parke sutikta moteris paaiškėja esanti lengvai išprotėjusi. Ji ne tik šiurpina savo keistomis istorijomis, bet galiausiai priverčia inteligentišką meilužį parūkyti žolės. Smagu, kad nepaisant draudimo rūkyti viešose vietose, tai nepalietė teatro, todėl aktoriams nereikia vaidinti pasiėmus cigaretę ir žiūrovams nėra pateikiami tikri potyriai.

Galiausiai vyras pasikviečia šeimos draugo žmoną, kuri jį išveda iš kantrybės su savo depresyvia pasaulėžiūra ir visiškai sužlugdo, pasakydama, kad apie viską papasakos savo vyrui - nesvarbu, kad nieko nebuvo. Beje, nieko nebuvo nė su viena iš jų.

Aktorių vaidyba buvo tikrai įtikinama. Jie puikiai išryškino hiperbolizuotus herojų charakterio bruožus, sukėlusius nemažai juoko žiūrovams. Trys valandos tikrai neprailgo. Smagu ir todėl, kad visą spalio mėnesį šilutiškiai galės pasipuošti ir eiti į teatrą - šį mėnesį dar bus parodyti keturi spektakliai. Beje, šiame spektaklyje paeiliui vaidina dvi aktorių grupės, tad net vėl atėję į tą patį spektaklį, išvysite kiek kitokią istoriją. Ir, žinoma, norėtųsi tikėti, kad per mėnesį kai kurie žiūrovai išmoks spektaklio metu išsijungti mobiliuosius telefonus ir bent valandą nevalgyti saldainių, kad šalia sėdintiems žmonėms nereikėtų klausytis traškančių popierėlių
.

 
     
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.