Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 sausio15d. Nr. 1 (49)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Pradedant 2008 metus  
     
  Sveiki, mielieji skaitytojai, sulaukę pirmojo 2008 metų "Šilainės sodo" numerio. Jis išeina vieną iš garbingiausių dienų Klaipėdos krašto istorijoje - sausio 15-tą dieną: 2004 - 2008 m. Seimas šią dieną įvardino kaip Klaipėdos krašto dieną. Šiandien ji pirmą kartą yra ir minima. Apie tai, kas vyko 1923 metų pirmosiomis sausio mėnesio dienomis skaitykite šiame, pirmajame 2008 m. numeryje.

Galime pasidžiaugti ir jus pradžiuginti, kad šį Šilutės laikraščio "Šilokarčema" ir Šilutės kraštotyros draugijos rengiamą leidinį Pamario krašto kultūrai "Šilainės sodas" ir vėl parėmė Šilutės savivaldybės Kultūrinių programų fondas bei Spaudos, radijo ir televizijos fondas. Už tai jiems ačiū. Tai yra vienas iš požymių, kad dirbame ne veltui.

Kaip ir iki šiol, šis leidinys kas dvi savaites - antradieniais - pasirodys internetinėje erdvėje ir laikraščio "Šilokarčemos" puslapiuose. Internetinis adresas kaip ir iki šiol liko tas pats www.silaine.lt.

Tikrai žinome, kad turime labai daug draugų ir skaitytojų. Tai rodo apsilankiusiųjų internetiniame puslapyje statistika. Daugiausiai mūsų svetainėje lankosi besidominčių šiuo kraštu lankytojų iš Lietuvos. Toliau eina skaitytojai iš Jungtinių Amerikos valstijų, Švedijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos. Džiugu pasakyti, kad kiekvieną mėnesį lankytojų skaičius vis didėja.

Labai mieli ir laikraštinio "Šilainės sodo" varianto skaitytojai. Ne vienas pats sakė apie patinkančias publikacijas, ne vienas tai darė per kitus. Žinome, kaip esame laukiami ir skaitomi. Dėkojame, mielieji, kad esate su mumis. Mes tai jaučiame, todėl kiekviename numeryje stengiamės atskleisti kurią nors mažiau žinomą šio krašto istorijos puslapio kertelę, parodyti šių dienų kultūros aktualijas ar tyliai ir ramiai, be jokių didelių reklamų pristatyti dirbančius ir kuriančius krašto kūrėjus, menininkus ar atlikėjus. Tokių yra labai daug. Taip pat džiugu, kad pamažu susilaukiame kritinių pastabų. Malonu, kad tai - ne pikti pasisakymai, o verčiantys atkreipti dėmesį į praleistas vietas ar netiksliai išsakytas mintis. Už tai dėkojame konstruktyvias pastabas sakantiesiems.

Šiais metais "Šilainės sodo" puslapiuose atsiras ir naujų skyrelių. Bus kitų naujovių. Visa tai rasite artimiausiuose mūsų puslapiuose.

Na, o dabar kimbame į darbą ir pradedame 2008-uosius metus.

Gero ir malonaus skaitymo.
 
     Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.