Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 spalio 28d. Nr. 20 (68)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
  Švėkšnos šokių kolektyvui "Šalna" - penkeri  
 
Saulius SODONIS

Švėkšnos šokių kolektyvas "Šalna" šeštadienį paminėjo penkerių metų sukaktį. Nors tai ir nėra labai didelė sukaktis, tačiau per tą laiką pasiekta labai nemažai, šokta įvairiose šventės ir šalyse. Kolektyvui šiais metais suteiktas aukščiausias rajono meninio kolektyvo įvertinimas - A kategorija.

2003 metų spalį susibūręs kolektyvas tapo "Šalna", nes šokį mėgstantys švėkšniškiai pasirinko pro miestelį tekančio upelio vardą. Kaip rašoma jubiliejui skirtame lankstinuke, šokti susirinko linksmi ir draugiški žmonės, todėl netrukus buvo pasiekti ir rezultatai. Vadovaujami Astos Sapetkienės jau pirmaisiais metais švėkšniškiai šokėjai dalyvavo įvairiuose koncertuose, konkursuose bei festivaliuose. Buvo pakviesti į televizijos laidą "Duokim garo".

Per tuos penkerius kūrybinius metus šokėjai domėjosi įvairiais projektais. Taip 2006 metais išvyko į Vokietiją, kur kartu su vietos liaudies kolektyvais koncertavo Štathagene bei Linhorste. Kelionėje užsimezgusi draugystė tęsiasi, kaip ir su Rusnės šokių kolektyvu "Rusnietis" bei Tauragės "Vėjava". Kartu su jais dalyvavo ir 2007 m. respublikinėje dainų šventėje.

Kolektyvo penkerių metų sukaktis buvo paminėta šventiniu koncertu. Jame kolektyvas sušoko gražiausius ir naujausius savo šokius. Šventę paįvairino Žemaičių Naumiesčio kaimo kapela "Žaliakalnis", vadovaujama Valerijono Krutikovo.

Kaip ir dera - buvo atneštas jubiliejinis tortas. Sulaukta ir sveikinimų. Kolektyvą sveikino Šilutės rajono vadovai, bičiuliškų kolektyvų atstovai, draugai, buvę šokėjai. O rusniškiai šokėjai atvyko visi, nes šiuos kolektyvus sieja ypatinga draugystė, prasidėjusi dar tada, kada tik ką susikūręs švėkšniškių kolektyvas atvyko sveikinti su penkerių metų jubiliejumi. Jų sveikinimas buvo ir išradingas, ir šmaikštus.


Nuo pat kolektyvo įsikūrimo šokėjams vadovauja Asta Sapetkienė.


"Šalnos" šokėjai atrodė labai gražiai Dainų šventės proga pasisiūtais rūbais.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.