Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 gruodžio9d. Nr. 23 (71)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Rusnėje nusileido angelas
 
Saulius SODONIS

Šeštadienį, po pamaldų, Rusnės evangelikų bažnyčioje, ant bažnyčios bokšto, buvo įžiebtas angelas, kuris primins čia gyvenantiems žmonėms apie artėjantį Kristaus gimimą.

Tai jau tampa tradicija, nes šiais metais angelas ant bažnyčios bokšto nutūpė jau antrą kartą. Priminti apie Adventą bei būsimą Kristaus atėjimą sumanė VšĮ "Salos etnokultūros ir informacijos centro" vadovė Birutė Servienė. Jis pasiūlė rusniškiams savo langus papuošti ateinančioms šv. Kalėdoms.

Tai patiko salos žmonėms ir jie ėmėsi gražinti savo aplinką. O šviečiantį angelą, kuris pakibtų virš salos, sutiko padaryti vietos meistras Gintaras Augustinas. Šią idėją labai palaikė ir parėmė Rusnės seniūnas Voitechas Deniušas. Iš seniūnijos sąskaitos apmokamas ir angelo apšvietimas. Labai džiaugėsi šia idėja ir evangelikų bažnyčios bendruomenė, nes šios šimtametės bažnyčios bokštą ir pasirinko Advento angelas.

Šeštadienį, po pamaldų, kurias laikė klebonas Jonas Liorančas, iškilmingas giesmes giedojo Birutė Vitonienė su dukra Greta. Taip pat susirinkusiuosius džiugino ir kaskart vis išradingesnę programą rodantis Rusnės moterų vokalinis ansamblis "Luotužė", vadovaujamas Aušros Šlažienės. Prieš einant į įžiebimo ceremoniją, visi gavo po angelą, kuris primins apie ateinantį Kristaus gimimą.

        
                  Advento angelui sužibėti padėjo nemažas būrelis rusniškių.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.