Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 sausio 14d. Nr. 1 (73)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
Pradedam ir tęsiam

Sveiki, mielieji skaitytojai.

Šiuo numeriu pradedame ketvirtus "Šilainės sodo" leidimo metus. Per tuos metus išleidome 72 keturių puslapių priedus, skirtus krašto kultūros įvykiams, kūrybingoms ir nusipelnusioms asmenybėms aprašyti. Naudodamiesi "Šilokarčemos" laikraščio suteikta galimybe, šiame kultūros priede spausdinome ir nemažai kūrybos - ir rašytinės, ir vizualiosios. Neaplenkta liko ir įdomi bei garbinga šio krašto praeitis. Visa tai galėjome daryti sulaukę paramos iš respublikinio Spaudos, radijo ir televizijos fondo bei Šilutės savivaldybės kultūrinės veiklos programos. Tai leido padengti įvairias su šiuo priedu susijusias išlaidas.

O šiais, prasidedančiais 2009 metais, padėtis kol kas neaiški. Dėl sumažėjusių įvairių biudžetų, dar nežinoma ir parama šiam kultūros priedui. Savaime suprantama, kad svarbiausi turėtų būti įvairūs gyvybiški dalykai, o kultūra - tik jau po jų. Tačiau manome, kad padėtis pas mus ir visoje Lietuvoje bei pasaulyje nebus tokia prasta, kad neliktų galimybės supažindinti su kultūros baruose dirbančiais žmonėmis, priminti Mažosios Lietuvos praeitį.

Nepaisydami įvairių finansinių dalykų, esame pasiryžę "Šilainės sodą" leisti, nes suprantame, kad esame žinomi ir skaitomi, ir ne tik "Šilokarčemos" laikraščio skaitytojų. Internetinį leidinio variantą sklaido vis daugiau ir daugiau internautų. Gruodžio mėnesį mūsų svetainė www.silaine.lt buvo aplankyta 6541 kartų. Gal todėl, kad nemažai įvairių straipsnių dėl to, kad trūko vietos laikraščio puslapiuose, teko trumpinti. O pilnas variantas visada būdavo skelbiamas internete. Jau šiais metais iki sausio 12 dienos mūsų svetainė buvo aplankyta 1314 kartų.

Labai įdomu, kad net 14-16 procentų internautų buvo iš JAV, svetaine domėjosi ir skaitytojai iš Jungtinės karalystės, Vokietijos, Airijos, Švedijos. Tai nemažas pasiekimas, kuris liudija apie teigiamą mūsų darbo įvertinimą.

Taigi, tęsiame šį darbą. Sėkmės Jums ir mums.

"Šilainės sodo" redaktorius ir sudarytojas
Saulius Sodonis ir visi šaunūs bendradarbiai.
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.