Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 balandžio 21d. Nr. 8 (80)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Sveikiname profesorių Domą Kauną
 
Balandžio 21 dieną Vilniaus universiteto humanitarinių mokslų habilituotam daktarui, profesoriui Domui Kaunui sukanka gražus ir prasmingas 60-ties metų jubiliejus.

Savo moksline veikla profesorius D.Kaunas gilinasi į Mažosios Lietuvos bibliografinį bei raštijos palikimą. Tuo domėdamasis jis atskleidė milžiniškus dvasinius turtus, kurie galėjo išnykti kartu su šio krašto tragiška praeitimi. Visas įgytas ir dažniausiai po kruopelytę surinktas žinias skelbia spaudoje. Jo rankose gimė daugybė nuostabių ir nepaprastai estetiškų leidinių. Jis parašė daugybė straipsnių, surengė ne vieną mokslinę konferenciją. Jo sukauptomis žiniomis naudojasi tie, kurie ieško žinių apie Mažosios Lietuvos praeitį. Būdamas puikus lektorius, profesorius D.Kaunas ne vieną pastūmėjo domėtis šio krašto istorija. Jis yra daugybės idėjų autorius, kurias vėliau tęsė įsimylėję šį kraštą žmonės. Jo darbai įvertinti daugybe įvairiausių apdovanojimų. Tačiau svarbiausiai - jis pelnė daugybės žmonių pagarbą ir meilę.

"Šilainės sodo" bendradarbių ir skaitytojų vardu sveikiname profesorių D.Kauną su garbingu jubiliejumi ir linkime naujų kūrybinių sumanymų, idėjų įgyvendinimo ir laiko visą tai atlikti.

Sėkmės Jums, profesoriau!
 
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.