Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 birželio 9d. Nr. 11 (83)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Šilutiškiai dalyvavo vokiečių kultūros dienose
 
Loreta MCIVOR

Klaipėdos vokiečių bendrija jau ne pirmus metus organizuoja vokiečių kultūros dienas. Jų metu vokiečių kalbos ir kultūros mylėtojai kviečiami į filmų peržiūras, poezijos skaitymus, koncertus, konferencijas ir įvairius susitikimus.

Šiemet surengtose vokiečių kultūros dienose dalyvavo ir šilutiškiai. Šilutės Hermano Zudermano literatūrinės kraštotyros klubo nariai Simono Dacho namuose Klaipėdoje pristatė pačią naujausią pirmą kartą į lietuvių kalbą išverstą knygą - H.Zudermano "Mano jaunystės vaizdų knyga".

Pristatymą pradėjo Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja Rita Kundrotaitė. Pasipuošusi krašto tautiniais rūbais, ji atliko Mažosios Lietuvos krašto dainas. Po gražios įžangos pristatymą tęsė klubo prezidentė Romualda Dobranskienė. Ji susirinkusiems pristatė jau septyniolika metų gyvuojantį klubą, jo narius, veiklos tikslus ir per beveik du dešimtmečius įgyvendintus darbus. Tačiau, žinoma, svarbiausia buvo knyga. R.Dobranskienė pasakojo, kad knygos pirmojo leidimo ruošimas prasidėjo dar 1999 metais. Prie jo dirbo daugybė žmonių, tačiau liko klaidelių. Vis dėlto netrukus teko leidimą pakartoti - mokyklose jo populiarumas buvo didelis.

Ir galiausiai pernai, paaukojusi visą vasarą, Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja Jūratė Gusevienė peržiūrėjo ir sulygino visą vertimą ir originalą. Korektūrą atliko klubo nariai - lietuvių kalbos specialistai. Ir trečiasis - geriausias - knygos leidimas pamatė dienos šviesą.

Apie darbą prie trečiojo leidimo papasakojo J.Gusevienė, iliustracijų autorė, Šilutės pirmosios gimnazijos mokytoja Kristina Blankaitė. Knygą ir jos autorių plačiau pristatė mokytojas Anatolijus Žibaitis. Jis visus sudomino H.Zudermano meilės nuotykiais, bet intrigą išlaikė iki galo.
Norintiems viską sužinoti - teks perskaityti knygą.

Kalbėjo ir kiti klubo nariai, juos sveikino į susitikimą atėję draugai ir pažįstami. O vėliau, pokalbiams tęsiantis jau prie vyno taurės, klaipėdiškiai sakė buvę maloniai nustebinti šilutiškių idėjomis ir jų veikla. Kaip sakė R.Dobranskienė, idėja ir yra svarbiausia. Nuoširdžiai ir atkakliai dirbant ji tikrai bus įgyvendinta.


Knygos pristatymo akimirka. Trečia iš dešinės sėdi klubo prezidentė R.Dobranskienė.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.