Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 birželio 23d. Nr. 12 (84)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Paminklo atidengimas nukeliamas
 
Jau buvo rašyta, kad švėkšniškiai planuoja pastatyti paminklą Tautos aukų įamžinimui Lietuvos vardo tūkstantmečio proga. Buvo tikimasi, kad visus darbus pavyks pabaigti iki tradicinės miestelio šventės, kuri paprastai vyksta kartu su šv. apaštalo Jokūbo atlaidais, liepos 26 dieną. Tačiau sutapus daugeliui įvairių aplinkybių, atidengimo iškilmės nukeliamos į rudenį.

Paminklas atsiras ant Parakaunyčios kalno, netoli įvažiavimo į miestelį. Jį iš toli pamatys visi atvykstantieji keliu nuo Saugų ar Skomantų. Šis kalnas pasirinktas ir dėl patrauklios vietos, ir todėl, kad kažkada čia buvusios akmenų skaldyklos daržinėje, prieš tremiant į Sibirą, buvo laikomi šio krašto gyventojai.

Šią vietą primins didžiulis akmuo su kaltine skulptūra - dangun kils Laisvės paukštis. Skulptūrą kuria kalvis iš Vilkyčių - Darius Vilius. Jam padeda žmona Aida. Akmuo jau pastatytas, baigiamas rengti ir užlipimas prie paminklo. Švėkšnos jaunieji šauliai pavasarį iškilmingai pasodino ąžuoliuką. Dabar tvarkoma kalno prieiga, rengiama automobilių stovėjimo aikštelė.

Paminklas Tautos aukų įamžinimui yra statomas iš visuomenės paaukotų lėšų.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.