Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 rugpjūčio 11d. Nr. 15 (87)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Šventę pradėjo jauno rusniškio tapybos paroda
 
Saulius SODONIS

Savaitgalį Rusnėje vyko viena pagrindinių salos švenčių "Keliai į Rusnę. Laivininkų šventė". Ji prasidėjo penktadienį viešojoje įstaigoje "Salos etnokultūros ir informacijos centras", kur susirinkusiems žiūrovams buvo pristatyta Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų antro kurso studento Domanto Laukevičiaus tapybos darbų paroda.

Tai trečioji jo paroda, kurioje jis pateikė savo įspūdžius ir išgyvenimus. Gyvendamas Rusnėje D.Laukevičius jau vaikystėje susižavėjo laivais. Vėliau ne kartą yra dalyvavęs įvairiuose laivybos projektuose: ir statė laivus, ir jais plaukioja. Visa tai bei panašūs įspūdžiai ir atsispindi jo kūryboje. Yra ir keletas darbų kitomis temomis, tačiau vis tik labiausiai įtaigūs ir emociškai stipriausi tie, kuriuose autorius perteikia savo jausmus iš savo mėgiamos ir neblogai žinomos srities - laivybos.

D.Laukevičius yra baigęs Šilutės meno mokyklą, todėl jo darbai yra pakankamai profesionalūs ir turiningi. Nors šiuo metu jis ir gilinasi į socialinius mokslus, tačiau jei ir toliau ras laiko kūrybai, gali būti, kad kada nors rusniškiai didžiuosis iš čia kilusiu tapytoju. Atidarytoji paroda ir ten esantys kai kurie darbai teikia tokių vilčių.

                 
                                        Domantas Laukevičius ir jo darbai.

 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.