Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2010 lapkričio 10d. Nr. 19 (115)

 


Pradžia

Komentarai

Kultūros ženklai

Kūryba

Šilainė

Kultūros naujienos

Archyvas

Kontaktai


Planuojami kultūros renginiai


            

            

    

Dar vienas leidinys

 


 

Lapkričio pradžioje dienos šviesą išvydo naujas Šilutės kraštotyros parengtas leidinys „Šilutės ir Pagėgių krašto dvarai“. Jį šilutiškiams padėjo išleisti klaipėdiškis Kęstutis Demereckas, knygą papildęs iliustracijomis iš savo archyvų bei dar išlikusių dvarų ar jų detalių nuotraukomis. Jis ją ir redagavo bei su savo leidykla „Libra Memelensis“ ir išleido.

 

Šis leidinys – aktyvaus Šilutės kraštotyros draugijos laikotarpio darbo rezultatais. 2003-2004 metais pasirinkta aktyvi veikla: buvo nutarta rengti ekspedicijas ir pabandyti užfiksuoti bei dokumentuoti dar likusius buvusiame Klaipėdos krašto Šilutės ir Pagėgių dalies dvarus. Vėliau darbas vyko renkant apie juos medžiagą visuose įmanomuose šaltiniuose, kad kuo daugiau pavyktų surasti medžiagos apie juos. Taip buvo sudarytas 58 Šilutės ir Pagėgių dvarų sąvadas. 

 

Pirmas bandymas išleisti surinktą ir susistemintą medžiagą buvo 2006 metais. Tada tas pats K.Demereckas ir jo leidyklos darbuotojai parengė 59 puslapių sąsiuvinį. Jį pristatant visuomenei buvo nutarta esamą medžiagą papildyti ir išleisti solidų leidinį. Toks medžiagos pildymas truko keletą metų, kol pagaliau pasirodė minėtas leidinys. Be buvusio Klaipėdos krašto leidinyje yra pristatomi Švėkšnos grafų Broel Pliaterių dvarai. Dėl savo kultūrinės reikšmės bei svarbos pasienio krašte jų tiesiog nebuvo galima nepaminėti.

 

Oficialus knygos pristatymas Šilutės visuomenei turėtų įvykti lapkričio pabaigoje. Apie leidinį papasakos jo sudarytojai Šilutės kraštotyrininkai bei jos leidėjas K.Demereckas.    

 

   
Naujoji knyga apie Šilutės ir Pagėgių dvarus ir 2006 m. išleistas sąsiuvinis. 

Atgal...


                                                                                                "Šilainės sodas"  ©  2010 m.