Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 vasario 26d. Nr. 4 (52)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Pasidžiaugėme švente ir profesionalumu  
 
Neseniai minėjome Lietuvos nepriklausomybės 90-ties metų atkūrimo jubiliejų. Ne vienas tą dieną dalyvavęs Šilutės kultūros ir pramogų centre surengtame koncerte buvo sužavėtas jo vientisumu, atskirų kolektyvų brandumu ir sukurta šventine nuotaika.

Tai buvo retas ir išskirtinis reiškinys dabartinėje Šilutėje. Ir reikia pastebėti, kad nieko naujo čia ir nebuvo. Dalyvavo kolektyvai, šilutiškiams jau žinomi bei girdėti. Gal tik mažieji atlikėjai iš lopšelio-darželio "Pušelė" folklorinio ansamblio buvo šiek tiek naujokai didžiojoje kultūros ir pramogų salėje. Tačiau tik čia, nes šiaip vaikai jau senokai yra įjungti į kultūrinį miesto gyvenimą. Visiški naujokai buvo tik iš Londono į Tėvynę paminėti Lietuvos gimtadienio atvykę jaunieji lietuvaičiai. Tačiau šių pastabų tikslas - ne aptarti pasirodžiusius kolektyvus, o pasidžiaugti sukurta nuotaika.

O retas ir išskirtinis reiškinys todėl, kad tokio profesionaliai ir su dideliu išmanymu parengto renginio jau senokai nebuvo šiuolaikinėje Šilutėje. O gal nebuvo todėl, kad po 2002 metais įvykdytos Šilutės rajono Kultūros reformos tiesiog tapo nebūtina turėti profesionalių režisierių, kultūros darbuotojų ar tiesiog gerų organizatorių. Pagal reformos sumanytojų ir vykdytojų trumparegišką supratimą buvo tikėtasi, kad daugelis tuometinių profesionalių kultūros darbuotojų ims trykšti noru rengti šventes ir visokius renginius, gaudami tik dalinį savivaldybės finansavimą. Po šios reformos iširo ir žinomas bei pamėgtas kolektyvas "Rezginėlė", kuriame šoko, dainavo ir grojo kelios miestiečių kartos. Šis kolektyvas buvo ypatingas tuo, kad jis taip pat rengdavo panašias ir profesionalias šventes.

Tačiau buvusi reforma - ne šių pastabų tikslas. Jomis tiesiog norisi atkreipti dėmesį į tikrai vykusią šventę ir pasidžiaugti jos profesionalumu. Pastaruoju metu, kai visas masines informacijos priemones užkariauja banalūs ir primityvūs vaizdiniai, Šilutėje vyko išties nuostabus renginys, sukūręs džiaugsmingą nuotaiką. Šią valstybės jubiliejaus šventę parengė ir įgyvendino Mintaras Smelevičius, Šilutės Turizmo ir verslo paslaugų mokyklos mokytojas. Norisi dar kartą padėkoti jam ir pasirodžiusiems kolektyvams. Tegul išlieka viltis, kad profesionalumas ir geras skonis grįš į mūsų gyvenimą.

Sodo sargo pastebėjimai
 
     
     Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.